Alaska Film&TV

Stories with impact

Alaska är produktionsbolaget med det stora hjärtat som med ett genuint engagemang berättar historier som berör. 

Alaska Film&TV AB är ett film- och TV-produktionsbolag som grundades av TV-producenten och programutvecklaren Catarina Lundbäck. Alaska jobbar mot samtliga plattformar, och producerar och utvecklar just nu ett flertal produktioner, både dokumentärt/reality och fiktion.

Kontakta oss, eller följ oss på Instagram för uppdateringar och nyheter!


Catarina Lundbäck har en bred karriär bakom sig; från chefredaktör till TV-producent och programchef och är även utbildad civilekonom, beteendevetare och kriminolog. Catarina har producerat och ansvarat för program som Efterlyst (TV3), Det stora tårtslaget (Sjuan), Fest hos Bindefeld (Kanal 5), Tunnelbanan (Kanal 5), Sjukhuset (TV3), Stjärnkusken (TV4), Vägens hjältar (Kanal 5) och SOS djur (Sjuan), samt har även producerat ett antal singeldokumentärer samt skapat och varit chefredaktör för kriminalmagasinet "Misstänkt" på Bonnier tidskrifter AB.


ALASKA I MEDIA

catarina_lundback_06.jpg

"Jag har jagat 'Efterlyst' hela livet"

Tolv år gammal bestämde hon sig för att jobba på Efterlyst. 28 år senare ska Catarina Lundbäcks bolag producera tv-serien. I helgintervjun berättar hon om drömmen som gick i uppfyllelse – och hur företaget på ett år har gått från noll till 28 miljoner kronor i omsättning, helt utan investerare.

Catarina Lundbäck byline

Läs alla Catarina Lundbäcks krönikor i Expressen här

Alaskas VD Catarina Lundbäck är sedan augusti 2017 Expressens nya kriminalkrönikör. Här kan du läsa hennes samtliga krönikor för Expressen.

 "Utifrån min erfarenhet vill jag berätta mer: Nyansera, komma ett steg längre och påminna om att saker inte alltid är som de först ser ut."

Catarina Lundbäck är Expressens nya kriminalkrönikör. Expressen 8 augusti 2017. 

Catarina Lundbäck Alaska.jpeg

"Alla har en relation till brott"

Alaska i media. VD Catarina Lundbäck intervjuas i Piteå-Tidningen.